
کاهش ارزش دلار و ارزهای آسیایی در پی نگرانی از تعرفههای ترامپ, افت دلار استرالیا پیش از تصمیم بانک مرکزی این کشور
در آغاز هفته جاری، بازار ارزهای آسیایی و دلار آمریکا تحت تأثیر نااطمینانی درخصوص توافقات تجاری آمریکا و تصمیمات احتمالی ترامپ درباره تعرفههای جدید، روندی نزولی به خود گرفتند. این در حالی است که دلار استرالیا نیز در آستانه تصمیم بانک مرکزی این کشور برای کاهش نرخ بهره، با افت قابلتوجهی همراه شد.
طبق گزارشها، شاخص دلار آمریکا که عملکرد این ارز را در برابر شش ارز مهم دیگر میسنجد، در معاملات آسیایی امروز (دوشنبه) با افت ۰.۲ درصدی همراه بود. همچنین معاملات آتی این شاخص نیز با کاهش ۰.۱ درصدی دنبال شد.
تنش تعرفهای جدید از سوی ترامپ
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، یکشنبه شب اعلام کرد که از دوشنبه ظهر (به وقت واشنگتن)، آمریکا ارسال نامههای تعرفهای به کشورهای مختلف را آغاز خواهد کرد.
وی همچنین تأکید کرد کشورهایی که با بلوک بریکس (BRICS) همسو هستند، به دلیل «سیاستهای ضدآمریکایی»، مشمول تعرفههای اضافی ۱۰ درصدی خواهند شد.
این در حالی است که پیشتر ترامپ از نزدیک شدن به چندین توافق تجاری خبر داده بود و اعلام کرد تعرفههای جدید از اول آگوست اجرایی خواهند شد. در ماه آوریل نیز، تعرفه پایهای ۱۰ درصدی برای بسیاری از کشورها وضع شده بود که در برخی موارد به ۵۰ درصد میرسید و حتی اکنون ترامپ از احتمال افزایش آن تا ۷۰ درصد سخن گفته است.
این تمدید سه هفتهای فرصتی برای کشورهای دیگر جهت رسیدن به توافقات جدید با آمریکاست، اما نبود جزئیات روشن باعث بیاعتمادی و نگرانی سرمایهگذاران شده است.
واکنش بازارهای ارز آسیا
نرخ دلار آمریکا در برابر وون کرهجنوبی (USD/KRW) ۰.۴٪ افزایش یافت.
جفت ارز دلار به بات تایلند (USD/THB) با رشد ۰.۷٪ مواجه شد.
دلار در برابر رینگیت مالزی (USD/MYR) نیز ۰.۵٪ رشد کرد.
یوان چین، چه در بازار داخلی (USD/CNY) و چه در بازار آزاد (USD/CNH)، به ترتیب ۰.۱٪ و ۰.۲٪ افزایش نشان دادند.
ین ژاپن و دلار سنگاپور نیز هرکدام با رشد ۰.۱٪ همراه شدند.
روپیه هند در برابر دلار نیز ۰.۱٪ کاهش یافت.
افت دلار استرالیا در آستانه تصمیم بانک مرکزی
در سوی دیگر، دلار استرالیا (AUD/USD) امروز با کاهش ۰.۵ درصدی روبهرو شد؛ این سومین افت متوالی این ارز است. بازارها انتظار دارند بانک مرکزی استرالیا روز سهشنبه نرخ بهره را به میزان ۲۵ واحد پایه کاهش دهد؛ سومین کاهش نرخ در سال جاری میلادی.
تحلیلگران مؤسسه ING در یادداشتی اعلام کردند: «با کاهش تدریجی تورم و تردید در چشمانداز رشد جهانی، بانک مرکزی استرالیا فرصت دیگری برای کاهش نرخ بهره دارد.»
به گفته این تحلیلگران، سیاستهای ملایمتر پولی میتواند جلوی رشد دلار استرالیا را بگیرد، هرچند مسیر اصلی این ارز همچنان به تحولات مربوط به دلار آمریکا و سیاستهای تعرفهای وابسته است.