ثبات قیمت طلا و افزایش قیمت مس با وجود تهدید تعرفه‌های ترامپ

ثبات قیمت طلا و افزایش قیمت مس با وجود تهدید تعرفه‌های ترامپ

 طلا بدون تغییر چشمگیر، اما تقاضای پناهگاه امن باقی ماند
در معاملات آسیایی روز چهارشنبه، قیمت طلا پس از عقب‌نشینی از رکوردهای اخیر، تغییر چندانی نداشت. با این حال، تقاضای پناهگاه امن همچنان بالا باقی ماند، زیرا عدم قطعیت در مورد تعرفه‌های تجاری آمریکا و کند شدن رشد اقتصادی ادامه دارد.

کاهش ارزش دلار نیز به افزایش قیمت فلزات گران‌بها کمک کرد، چرا که داده‌های ضعیف اقتصادی آمریکا باعث افزایش انتظارات از کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو شد.

🔹 قیمت لحظه‌ای طلا در سطح ۲,۹۱۶.۰۶ دلار در هر اونس ثابت ماند.
🔹 قراردادهای آتی طلا برای تحویل در آوریل ۰.۴٪ افزایش یافت و به ۲,۹۲۹.۷۴ دلار رسید.
🔹 طلا اوایل این ماه به رکورد ۲,۹۵۶.۳۷ دلار رسید و اکنون بازارها سطح ۳,۰۰۰ دلار در هر اونس را به‌عنوان مقاومت بعدی تحت نظر دارند.

 افزایش قیمت مس با وجود تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ
قیمت مس به دلیل اختلال در عرضه از شیلی، بزرگ‌ترین تولیدکننده مس در جهان، افزایش یافت. این افزایش قیمت، تأثیر تهدیدهای تعرفه‌ای دونالد ترامپ را که قصد دارد بر واردات مس تعرفه اعمال کند، تا حد زیادی خنثی کرد.

🔹 قراردادهای مس در بورس فلزات لندن (LME) با ۰.۸٪ افزایش، به ۹,۴۸۶.۰۵ دلار در هر تن رسید.
🔹 قراردادهای مس برای تحویل در ماه مارس نیز ۰.۹٪ رشد کرد و به ۴.۷۴۰۸ دلار در هر پوند رسید.

قطعی گسترده برق در شیلی، که فعالیت معادن بزرگی مانند اسکوندیدا (Escondida) را متوقف کرد، نگرانی‌ها در مورد کاهش عرضه جهانی را افزایش داده است. دولت شیلی وضعیت اضطراری اعلام کرده است و ادامه این قطعی‌ها می‌تواند به کمبود جهانی مس منجر شود.

ترامپ در حالی از تعرفه‌های احتمالی بر واردات مس صحبت کرده که پیش‌تر تعرفه ۲۵٪ بر واردات فولاد و آلومینیوم اعمال کرده بود. این اقدام با هدف افزایش تولید داخلی مس در آمریکا و کاهش سلطه چین در بازار جهانی مس مطرح شده است.

 فلزات از کاهش ارزش دلار سود بردند
فلزات پایه روز چهارشنبه به دلیل ضعف دلار افزایش یافتند. شاخص دلار به پایین‌ترین سطح سه‌ماهه اخیر سقوط کرد، زیرا کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان در آمریکا باعث نگرانی درباره کندی مصرف خصوصی شد.

🔹 فیوچرز پلاتین ۰.۲٪ کاهش یافت و به ۹۷۶.۳۰ دلار در هر اونس رسید.
🔹 نقره با رشد ۱٪ به ۳۲.۱۵۸ دلار در هر اونس رسید.

اکنون سرمایه‌گذاران به داده‌های رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) آمریکا در سه‌ماهه چهارم و شاخص قیمت PCE که شاخص تورمی مورد علاقه فدرال رزرو است، چشم دوخته‌اند. این داده‌ها در اواخر هفته منتشر خواهند شد و می‌توانند بر روند بازارهای مالی تأثیر بگذارند.

📌 منبع: Investing.com