افزایش قیمت طلا پس از هفتهای سخت؛ کاهش جزئی تورم آمریکا امیدبخش شد
قیمت طلا در معاملات آسیایی روز دوشنبه پس از زیانهای سنگین هفته گذشته اندکی افزایش یافت. کاهش جزئی در نرخ تورم آمریکا موجب اندکی آرامش در بازار شد، اما همچنان احتیاط بازارها به دلیل موضعگیری سختگیرانه فدرال رزرو ادامه دارد.
قیمت طلای نقدی با افزایش ۰.۲ درصدی به ۲,۶۲۶.۶۵ دلار در هر اونس رسید، در حالی که قیمت آتی طلا برای تحویل در ماه فوریه با کاهش ۰.۱ درصدی به ۲,۶۴۲.۳۲ دلار در هر اونس معامله شد.
عملکرد هفتگی ضعیف طلا
هفته گذشته، قیمت طلا ۱ درصد کاهش یافت. این افت به دنبال پیشبینی فدرال رزرو برای کاهش کمتر نرخ بهره در سال ۲۰۲۵ بود. این رویکرد سختگیرانه، دلار آمریکا را تقویت کرده و فشار نزولی بر قیمت طلا وارد کرد.
کاهش انتظارات برای کاهش نرخ بهره
روز چهارشنبه، قیمت طلا به کمترین میزان یک ماه اخیر رسید. این کاهش ناشی از کاهش انتظارات برای تعداد کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سال ۲۰۲۵ بود. بر اساس ابزار CME FedWatch، بازارها اکنون پیشبینی میکنند اولین کاهش نرخ بهره در ژوئن ۲۰۲۵ رخ دهد و سال آینده حدود دو کاهش نرخ بهره انجام شود.
تأثیر نرخ بهره بالا بر طلا
افزایش نرخ بهره فشار نزولی بیشتری بر طلا وارد میکند، زیرا هزینه فرصت نگهداری طلا افزایش مییابد و این فلز در مقایسه با داراییهای بهرهده مانند اوراق قرضه جذابیت کمتری پیدا میکند.
تورم کاهشی در آمریکا
دادههای منتشرشده در روز جمعه نشان داد که شاخص قیمت مصرف شخصی (PCE) که معیار اصلی فدرال رزرو برای تورم است، در ماه نوامبر ۰.۱ درصد افزایش یافت که نسبت به رشد ۰.۲ درصدی اکتبر کندتر بود. این کاهش باعث شد نرخ سالانه تورم PCE به ۲.۴ درصد برسد که کمی پایینتر از پیشبینی ۲.۵ درصدی بود.
با این حال، تورم اصلی که مواد غذایی و انرژی را شامل نمیشود، همچنان در سطح ۲.۸ درصد باقی ماند که بالاتر از هدف ۲ درصدی بانک مرکزی آمریکا است.
افزایش قیمت سایر فلزات گرانبها
روز دوشنبه قیمت سایر فلزات گرانبها نیز افزایش یافت. قیمت آتی پلاتین با رشد ۰.۸ درصدی به ۹۴۰.۱۵ دلار در هر اونس رسید و قیمت آتی نقره با افزایش ۰.۶ درصدی به ۳۰.۱۳۷ دلار در هر اونس معامله شد.
قدرت دلار در نزدیکی بالاترین سطح دو سال اخیر
موضع سختگیرانه فدرال رزرو موجب تقویت دوباره دلار آمریکا شد. افزایش نرخ بهره، دلار را به دلیل بازدهی بالاتر داراییهای مبتنی بر آن جذابتر کرده است.
شاخص دلار آمریکا روز دوشنبه در معاملات آسیایی ۰.۱ درصد افزایش یافت و نزدیک به بالاترین سطح دو سال اخیر که روز جمعه به آن رسیده بود، باقی ماند. دلار قوی معمولاً قیمت طلا را تحت فشار قرار میدهد، زیرا طلا را برای خریداران با ارزهای دیگر گرانتر میکند.
افزایش قیمت مس به دلیل تورم پایینتر و انتظار برای محرکهای چین
در میان فلزات صنعتی، قیمت مس روز دوشنبه پس از افت بیش از ۱ درصدی هفته گذشته، افزایش یافت. کاهش تورم در آمریکا احساسات بازار را بهبود بخشید.
مس همچنان تحت فشار دلار قوی پس از جلسه فدرال رزرو قرار دارد.
بازارها منتظر جزئیات جدید از اقدامات محرک اقتصادی چین هستند. گزارشها حاکی از آن است که پکن قصد دارد در سال آینده اقدامات مالی خود را افزایش دهد. چین بزرگترین واردکننده مس در جهان است.
در بورس فلزات لندن، قیمت آتی مس معیار با ۰.۳ درصد افزایش به ۸,۹۷۸.۵۰ دلار در هر تن رسید. همچنین قیمت آتی مس یکماهه با ۰.۶ درصد افزایش به ۴.۱۲۲۷ دلار در هر پوند معامله شد.